bookgazing: (feministponies)
[personal profile] bookgazing posting in [community profile] ladybusiness
Dude makes a list of 13 books that demonstrate why 2014 is going to be a banner year for fantasy novels. List contains 12 books by men and a book by a lady which has been pushed back to 2015. Okay then.

Adam Hill, presenter of the last leg sits at a news desk and says Four simple words people...don't be a dick


Rather than re-hash arguments about why creating public SFF recs lists that largely feature male authors is kind of dickish, I decided to fight books with books. Here's a list of 15 SFF books1 by women that I'm excited to see published in 2014. Token guys need not apply.

Read more... )

Vrnjačka Banja pod vodom

24 Apr 2014 05:26 pm
[syndicated profile] b92_feed

Olujno nevreme, praćeno obilnim padavinama, oko 17.30 zahvatilo Vrnjačku Banju, javlja dopisnik RTS-a. Vodena bujica odnela četiri mosta i poplavila 20 kuća.

Potoci i reke su nabujali, a naselja u ovom gradu su bukvalno pod vodom. Voda je ušla i u stambene objekte.

[syndicated profile] b92_feed

U trenutku kada raste napetost zbog Ukrajine, Francuska i Nemačka dale uveravanja Gruziji da će EU u roku od nekoliko sedmica potpisati sporazum o pridruživanju

Nemačke i francuske diplomate su danas u Tbilisiju, javlja Rojters, potvrdili planove da se što pre potpiše taj sporazum, koji je isti kao onaj zbog čijeg je odbijanja u Ukrajini u novembru došlo do najveće krize izmedju istoka i zapada još od perioda hladnog rata.

[syndicated profile] b92_feed

U Skupštini grada Beograda večeras je počelo glasanje o izboru gradonačelnika, njegovog zamenika i članova Gradskog veća.

U raspravi koja je trajala sat i po, šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Jovičić izjavio je danas da je SNS svesna svoje odgovornosti, a da je njen kandidat za grdaonačelnika Siniša Mali pokazao kao predsednik Privremenog organa da zna kako da vodi Beograd.

[syndicated profile] b92_feed

U toku redovna sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju predloge zakona o vladi i ministarstvima koji predviđaju da nova vlada ima 16 ministara.

Prethodno je završena konstitutivna sednica parlamenta formiranjem preostalih radnih tela, a zatim su sastanke održali skupštinski odbori - Administrativni, Zakonodavni i Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Odbori su prihvatili predložene izmene Zakona o vladi i Zakona o ministarstvima.

[syndicated profile] b92_feed

Srbija najoštrije osuđuje proslavu dana osnivanja fašističke Nezavisne Države Hrvatske u Australiji, kojoj su prisustvovali i neki australijski zvaničnici.

"Poražavajuće je saznanje da i dalje postoje i deluju organizacije i pojedinci koji tako brutalno zloupotrebljavaju slobodu i demokratiju u Australiji slaveći dan kada je stvorena fašistička tzv. Nezavisna Država Hrvatska, čiji je zločinački karakter nesporan", navedeno je u saopštenju objavljenom na vebsajtu ambasade Srbije u Kanberi.

Bliži se mala matura

24 Apr 2014 04:59 pm
[syndicated profile] b92_feed

Kraj prolećnog raspusta za đake osmog razreda znači i sve skorije polaganje završnog ispita.

Malu maturu polagaće od 16. do 18. juna, a svi zadaci će biti nepoznati. Mesec dana ranije , 9. i 10. maja biće održano i probno testiranje. I ove godine ima više slobodnih mesta nego budućih srednjoškolaca.

[syndicated profile] b92_feed

Mineralna voda Duboka donirala je GAK "Narodni front" laser za prenatalne operacije transfuzijskog sindroma (koagulacije krvnih sudova).

Laser je neophodan za lečenje izuzetno ozbiljnog problema koji ugrožava živote jednojajčanih blizanaca. Zahvaljujući donaciji lasera, u Srbiji je po prvi put moguće sprovesti procedure kojom se u 70-75 odsto slučajeva spasavaju životi beba u fetalnom periodu.

[syndicated profile] b92_feed

Spasilačke ekipe pronašle su tela trogodišnje devojčice i njenog jedanaestomesečnog brata, koje je juče odnela Turijska reka. Majka zadržana u policiji.

Najpre je u 11.55 h pronađeno telo devojčice M.M. koje se zakačilo za granu i tu zaustavilo, na oko 700 metara od mesta odakle ih je bujica odnela. Nakon njenog, oko 13.25 pronađeno je i telo njenog brata M.M., na udaljenosti od oko jedan kilometar, rekao je portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.

[syndicated profile] b92_feed

Međunarodno PISA testiranje postignuća učenika u Srbiji biće realizovano i u ciklusu 2015, najavio državni sekretar Ministarstva prosvete Muhedin Fijuljanin.

Ministarstvo prosvete je potpisalo sporazum sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) o sprovođenju PISA testiranja i naredne godine, rekao je Fijuljanin i naveo da su u toku pripreme za probno, ali i za glavno testiranje.

[syndicated profile] b92_feed

RRA će na sledećoj sednici raspravljati o medijskom promovisanju ličnosti sa bogatim kriminalnim dosijeima, koje uzima maha na TV stanicama, kao i u štampi.

"Moralno je ptanje da li se na takav način mogu promovisati ljudi za koje je percepcija u javnosti da su kriminalci", rekao je zamenik predsednika RRA Goran Karadžić za "Blic".

musesfool: Oliver, Diggle, & Felicity from Arrow (proved things i never believed)
[personal profile] musesfool
Today is my dad's 79th birthday. He celebrated by sending a group text to all of us on his new phone. Yay technology!

***

Today's poem:

After the Blast

It happened again just now, one word
snagging like fabric on a barbed fence.

Concertina wire. You said: I didn't see the body
hung on concertina wire. This was after the blast.

After you had stood in the divot, both feet
in the dust's new mouth and found no one alive.

Just out of the shower, I imagine
a flake of soap crusting your dark jaw, the phone

cradled like a hand on your bare cheek.
I should say: love. I should say: go on.

But I'm stuck on concertina—
the accordion's deep inner coils, bellows,

lungful of air contracting like a body caught
in the agony of climax.

Graceless, before the ballooning rush
of air or sound. The battering release.

~Elyse Fenton

***

Arrow: Seeing Red
spoilers )

Seriously, though, if you are looking for a kickass live action comic book show - that requires no prior knowledge of the comics (though it provides a lot of fun Easter eggs if you have some) - you should be watching Arrow. It's on Netflix (and also available via the usual suspects, I ... suspect)!

Here is a list of s1 episodes that are essential: The pilot, "Year's End," "Trust But Verify," "The Odyssey," "Dead to Rights," "Salvation," "The Undertaking," "Darkness on the Edge of Town" and "Sacrifice." If you enjoy it, then you can go back to watch the s1 eps you've missed, since they do provide some character intros and relationship stuff that is important down the line. And then watch all of season 2, because it is KILLING it. The show's not without its issues - there are few PoC and there's a classic fridging of one of them, and it took half a season to find its feet - but when it's working, it really works. (And early on, the fight scenes, the Ollie/Diggle relationship, Ollie's inappropriate chemistry with his younger sister, and the at-first brief flashes of Felicity will carry you through. Oh, and Susanna Thompson is gloriously regal as Moira Queen, Ollie's mother.)

Trust me! You won't regret it! Have I ever steered you wrong?

***
[syndicated profile] geekfeminism_feed

Posted by Annalee

Melba Roy Mouton, standing with computing equipment at Goddard Space Flight Center.

Melba Roy Mouton, NASA mathematician, at NASA’s Goddard Space Flight Center. Image courtesy NASA, 1960.

Melba Roy Mouton graduated from Howard University in 1950 with a Master’s in Mathematics. By 1960, she was working for NASA, where she headed up a team of mathematicians who tracked Echo satellites in Earth’s orbit.

During her time at NASA, she served as head of the Data Systems Division’s Advanced Orbital Programming Branch, Head of the Mission and Trajectory Analysis Division’s Program Systems Branch, and Assistant Chief of Research Programmes, Trajectory and Geodynamics Division. She received an Exceptional Performance Award and NASA’s Apollo Achievement Award.

She retired in 1973, and passed away in 1990, at the age of 61.

Over on Vintage Black Glamour, Dr. Chanda Prescod-Weinstein, an astrophysicist who did a post-doc at NASA, describes Mouton’s work:

[W]hen we launch satellites into orbit, there are a lot of things to keep track of. We have to ensure that gravitational pull from other bodies, such as other satellites, the moon, etc. don’t perturb and destabilize the orbit. These are extremely hard calculations to do even today, even with a machine-computer. So, what she did was extremely intense, difficult work. The goal of the work, in addition to ensuring satellites remained in a stable orbit, was to know where everything was at all times. So they had to be able to calculate with a high level of accuracy.

Sources:

[syndicated profile] b92_feed

Počela redovna sednica Skupštine Srbije na kojoj poslanici razmatraju predloge zakona o vladi i ministarstvima koji predviđaju da nova vlada ima 16 ministara.

Prethodno je završena konstitutivna sednica parlamenta formiranjem preostalih radnih tela, a zatim su sastanke održali skupštinski odbori - Administrativni, Zakonodavni i Odbor za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu. Odbori su prihvatili predložene izmene Zakona o vladi i Zakona o ministarstvima.

[syndicated profile] b92_feed

Međunarodno PISA testiranje postignuća učenika u Srbiji biće realizovano i u ciklusu 2015, najavio državni sekretar Ministarstva prosvete Muhedin Fijuljanin.

Ministarstvo prosvete je potpisalo sporazum sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) o sprovodjenju PISA testiranja i naredne godine, rekao je Fijuljanin i naveo da su u toku pripreme za probno ali i glavno testiranje.

[syndicated profile] b92_feed

Britanska policija pokrenula je neobičnu kampanju-pozvala je muslimanke da vlastima prijave svoju decu ako strahuju da planiraju da se pridruže borbama u Siriji

Kritičari, međutim, upozoravaju da porodice po pravilu poslednje saznaju za takve planove.

Vrnjačka Banja pod vodom

24 Apr 2014 04:39 pm
[syndicated profile] b92_feed

Olujno nevreme, praćeno obilnim padavinama, oko 17.30 zahvatilo Vrnjačku Banju, javlja dopisnik RTS-a. Vodena bujica odnela četiri mosta i poplavila 20 kuća.

Potoci i reke su nabujali, a naselja u ovom gradu su bukvalno pod vodom. Voda je ušla i u stambene objekte.

whois

kaigou: Sorry to barge in, but we have a slight apocalypse. (Default)
锴 angry fishtrap 狗

to remember

"When you make the finding yourself— even if you're the last person on Earth to see the light— you'll never forget it." —Carl Sagan

April 2014

S M T W T F S
  1 2 345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

expand

No cut tags